Foto: Sweet Adelines International

En kör där varje medlem är lika viktig

Stockholm City Voices består av ett femtiotal sångerskor i olika åldrar som sjunger fyrstämmig a cappella tillsammans. Vi har höga ambitioner med vår musik, och varje medlem är lika viktig för att bidra till körens unika sound.

I Stockholm City Voices sjunger vi en blandad repertoar av barbershop, pop, jazz, soul, visor, rock och julmusik. En stående inslag varje december är vår uppskattade luciakonsert och julshow. ​​​​​​

Stockholm City Voices är en tävlingskör, som har nått internationella framgångar i genren barbershop, senast med en sjätteplats i barbershop-VM i Louisville, USA i juli 2023. Vi tog även nyligen guld i damklassen i Nordiska Mästerskapen, som gick av stapeln i Helsingborg i maj 2024.
Vi tävlar i barbershop-organisationerna Barbershop Harmony Society (BHS) och Sweet Adelines International (SAI), som har medlemmar över hela världen. Vi tävlar mot körer med upp till omkring 150 medlemmar, och trots att vi inte hör till de större körerna i sammanhanget har Stockholm City Voices ändå gjort sig ett namn hos barbershop-publiken. Ett kännetecken för kören är att vi gärna vill tänja på gränser, tänka utanför boxen och prova nya musikaliska idéer.

Alla får driva, alla får bidra
Vi kallar oss en chorus-driven chorus – en kördriven kör – vilket innebär att alla medlemmar är viktiga och uppskattade tillgångar, som välkomnas att vara drivande, ta ansvar och bidra med sin respektive kompetens. I gruppen finns också en äkta värme och gemenskap – vi trivs verkligen ihop!

Dirigent och musikalisk ledare för Stockholm City Voices är Tindra Thor. Hon har lett kören sedan 2016 (mellan september 2016 och december 2017 som meddirigent tillsammans med Viveka Boettge). Tindra Thor innehar titeln Master Director 700, den högsta nivå en dirigent kan nå inom Sweet Adelines International. Hon tilldelades denna titel efter Stockholm City Voices succé i de Nordiska Mästerskapen 2018, där kören nådde sin högsta poäng hittills och sprängde den magiska gränsen 700 poäng. 

Fyra decennier av sångglädje
Stockholm City Voices bildades 1978 av Lisbet Duponte (fd Possing). Under dirigent Mo Fields ledning (dirigent 2003–2016) genomgick kören en period av stort musikaliskt växande, vilket ledde till flera framgångar på tävlingsscenen. 2018 firade Stockholm City Voices sitt 40-årsjubileum. Vi blickar framåt mot fortsatta musikaliska höjdpunkter!

Tävlingsmeriter

2024 Guldmedaljör i damklassen i SNOBS Nordiska/Regionella mästerskap.
2023 BHS International: Sjätte plats och högst placerade damkör, Louisville, USA.
2023 Guldmedaljör i damklassen i SNOBS Nordiska/Regionella mästerskap.
2022 Bronsmedalj i Barbershop-EM (European Barbershop Championships), bronsmedalj i SAI* Region #32:s Nordiska/Regionella mästerskap samt silvermedalj i SNOBS Nordiska/Regionella mästerskap.
2020 och 2021 Tävlingarna inställda på grund av covidpandemin.
2019 SAI Internationell finalist: Åttonde plats samt mottagare av Harmony Achievement Award, New Orleans, USA. 
2018 Nordiska mästare/Regionella mästare i division AA, SAI Region #32, samt mottagare av Wild Card till den internationella semifinalen i New Orleans, USA, 2019.
2017 SAI Internationell finalist: Nionde plats samt mottagare av Harmony Achievement Award, Las Vegas, USA.
2016 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.
2016 SABS Internationell Guldkör, Calpe, Spanien.
2015 SAI Internationell finalist: Sjätte plats samt mottagare av Harmony Achievement Award, Las Vegas, USA.
2014 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.
2013 SAI Internationell finalist: Nionde plats, Honululu, Hawaii, USA.
2012 Nordiska mästare/Regionella mästare i division AA, SAI Region #32, samt mottagare av Wild Card till den internationella semifinalen i Honolulu, Hawaii, USA, 2013.
2010 SAI Internationell finalist: Sjunde plats samt mottagare av Harmony Achievement Award, Seattle, USA.
2009 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.
2008 Vinnare av SAI Harmony Classics division A, San Antonio, USA.
2002 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.
2000 SAI Internationell tävlande: Tjugonde plats, Orlando, USA.
1999 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.
1997 SAI Internationell tävlande: Tjugonde plats, Salt Lake City, USA.
1996 Nordiska mästare/Regionella mästare, SAI Region #32.


Förkortningar:
BHS: Barbershop Harmony Society
SNOBS: Society of Nordic Barbershop Singers 
SAI: Sweet Adelines International
SABS: Spanish Association of Barbershop Singers